2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Öğrenciler tatlı bir telaş ve heyecan içerisindeyken aynı durum maalesef çoğu ebeveyn, hane halkı için geçerli değil. Bu durumun en temel sebebi içerisinden geçmekte olduğumuz ekonomik dar boğazın sosyal ve ekonomik hayatımıza olan olumsuz etkisi. Çocuklar yeni eğitim öğretim yılında yenilenen kıyafetlerinin, ders araç gereçlerinin, kırtasiye malzemelerinin hayalini kurarken anne ve babalar karşılarına çıkacak dolgun faturanın tedirginliğini yaşıyor. Uzmanlar özellikle kırtasiye malzemelerini satın alırken CE ( Conformité Européenne / Avrupa Birliği Ürün Uygunluk Değerlendirme Raporu) ve TSE ( Türk Standardları Enstitüsü ) sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
Hal böyleyken bu nitelikte ürünlerin fiyat etiketleri ise el yakıyor.
Özellikle ithal ürünlerin sezon ile birlikte taşıdıkları fiyat etiketleri ütopik bir noktaya evrildi diyebiliriz.
Görece ekonomik açıdan daha mütevazı ürünlere yönelen anne ve babaları ise, bu ürünlerin içeriğinde yer alan azo boyalar, ağır metaller ve nörolojik rahatsızlıklara sebebiyet verebilecek zararlı kimyasallar karşılıyor.
Sağlık ve ekonomik göstergeler arasına sıkışan veliler çareyi yerli üretimde bulsa da bu dahi ihtiyacı karşılamak için yeterli gelmiyor.
Ev geçimini, temel ihtiyaçları dahi zor sağlayan asgari ücret ve altındaki gelir grupları için artık kırtasiye harcamaları büyük ve ayrı bir kalem.
Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak eğitim öğretim yardımları kapsamına kırtasiye desteğinin eklenmesi ise birçok aileyi yeni eğitim öğretim yılının arefesinde rahatlatacak bir adım olarak görülüyor.
Kısmen bazı büyükşehir belediyelerinin bir sorumluluk projesi haline getirdiği kırtasiye yardımlarının daha da yaygın ve süreğen hale gelmesi en büyük temennilerimizden.
Eğitime yapılacak her türlü yatırım ve desteğin uzun/kısa vadede toplum dinamiklerine katkısını göz önünde bulundurarak kurum kuruluş ve idarelerinin en kısa zamanda tıpkı ücretsiz ders kitapları uygulaması gibi sosyal devletin gereği olan bu adımı kalıcı bir şekilde