Tire’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın sonrası basında çıkan tartışmalara değinen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çeltikcoğlu, gereksiz polemiklerin kimseye fayda sağlamayacağını söyledi. Çeltikcoğlu, devletin gücüne ve yangınlara karşı alınan önlemlere dikkat çekerek, "Devletimiz güçlü, ancak geçtiğimiz hafta 17 ilde toplam 306 bölgede eş zamanlı yangın çıktı. Bu yangınlara etkin bir şekilde müdahale edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisimizde bu konuyu polemik haline bile getirmedik, çünkü bu tür tartışmaların kimseye faydası yok" dedi.

Çeltikcoğlu, İzmir ve çevresinde yangından etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli adımlar atıldığını belirtti. 21 Ağustos’ta olağanüstü toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, İzmir genelinde ve Tire gibi ilçelerde yangından mağdur olan vatandaşlar için bürokratlar ve meclis grup başkan vekillerinden oluşan bir komisyon kurulmasına ve gerekli harcamaların yapılmasına yetki verdiklerini açıkladı.

Çeltikcoğlu, "Önceliğimiz, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek. Değerli meclis üyelerimizin üzüntüsünü anlıyorum, ancak bu tür konuların basın yoluyla tartışılmasını doğru bulmuyorum. Eylül ayında yapılacak Tire Belediye Meclis toplantısında, bu yaz ilçemizde yaşanan yangınların sebeplerini, yapılan çalışmaları ve bu süreçteki eksikliklerimizi detaylı bir şekilde ele alacağız. Birbirimizi suçlamadan, ortak akılla çözüm aramalıyız" şeklinde konuştu.

CHP’li Çolak’tan, Uğurlu’ya sert tepki CHP’li Çolak’tan, Uğurlu’ya sert tepki

Mehmet Çeltikcoğlu, aynı zamanda olası doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini de vurguladı. "Gönül arzu etmiyor ama gerek iklim değişikliği gerekse deprem bölgesinde olmamız nedeniyle ilçemizde yaşanabilecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Çeltikcoğlu, ayrıca AK Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Uğurlu'nun ilçede yaşanan yangına olay yerine ilk gidenlerden biri olduğunu ve her zaman Tire'nin menfaatleri doğrultusunda elini taşın altına koymaktan çekinmediğini belirtti. "Bizler de her zaman onun yanındayız. Gereksiz polemiklere gerek yok. Gün, birlik günü; ayrışma günü değil" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Ergün Çelik