İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu’nu ziyaret etti. Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Başkan yardımcıları ve birim amirleri, büyükşehir heyetini belediye binası önünde karşıladı. Tarihi Tire Belediye Bandosu’nun marşlarıyla karşılanan Cemil Tugay, başkan Okuroğlu ile birlikte başkanlık makamına geçti. Buradaki sohbetin ardından Tire Belediyesi Meclis Salonu’nda, koordinasyon toplantısına geçildi.

Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birim amirlerinin eksiksiz katıldığı koordinasyon toplantısında, büyükşehir ve Tire Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek projeler ve ilçeye yapılacak yatırımlar konuşuldu.

DİJİTAL BELEDİYECİLİK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçe belediyeler arasındaki uyum ve koordinasyonun önemine değindi. Başkan Tugay, dijital belediyeciliğin önemini vurguladı. Tugay, “Tire Belediyesi ile birlikte temel belediyecilik kavramında yapılması gereken çalışmaları çözümleyip sağlamamız gerekiyor. Tire sınırları içerisinde ve köylerinde her vatandaşımız için hizmet noktalarında doğru kararlar vermek istiyorsak dijital sistemde iyi analizler yapmamız lazım. Bu süreçte sizin de aktif olarak katılmanız lazım. Dijitalleşme konusunda Tire’ye özgü fikirler için projelerimizi hayata geçireceğiz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, TİRE’YE YATIRIMLAR İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Tire Belediyesi’nden kafe ve çay ocaklarına denetim Tire Belediyesi’nden kafe ve çay ocaklarına denetim

Toplantıda büyükşehirle koordineli şekilde hayata geçirebilecek projeleri gündeme getiren Başkan Okuroğlu, hazırladığı projeleri hem Başkan Tugay hem de büyükşehir bürokratlarına sundu. Cemil Tugay, Okuroğlu’nun kapalı spor salonu ve sağlık tesisi projeleriyle ilgili çalışmaların başlatılması için bürokratlarına talimat verdi. Tire Belediyesi’nin tahsis edeceği alana İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından modern kapalı spor salonu yapılacak.

Bunun yanında Başkan Okuroğlu’nun uzun zamandır gündeminde olan eski devlet hastanesi binası ile ilgili detaylarda toplantıda görüşüldü. Söz konusu binanın bakanlıktan talep edilerek, sağlık kompleksi haline getirilmesi için de çalışma başlatılacak.

Tire Belediyesi’nin devam eden ve yapılacak olan hizmetlerinde de mali destek sözü veren Başkan Cemil Tugay, Tire’nin en acil ihtiyaçlarından biri olan yağmur suyu ayrıştırma yatırımının da kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Tire Belediyesi’ndeki toplantının ardından Okuroğlu ve Tugay, Tire Salı pazarını gezdiler.

Editör: Ergün Çelik