Eğitim İş İzmir 6 No’lu Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
“Aydınlanmacı ve Kemalist kimliğiyle tanınan Eğitim İş Tire Temsilciği önceki başkanı aynı zamanda Eğitim İş İzmir 6 No’lu Şube Denetleme Kurulu üyesi  Zekai Kolay dün planlı bir saldırıya uğramıştır. “Bir şey sormak” bahanesiyle arabasından indirilen Zekai Kolay yanında kızı olduğu halde eşkâli ve kimliği net bir şekilde belli olan U.Ç. tarafından fiziki saldırıya uğramıştır. Saldırıda burnu iki yerinden kırılan Zekai Kolay’a hastanede müdahale edilmiştir. Olayla ilgili adli süreç tüm yasal yönleriyle başlamıştır.

Sanat Orkestrası mest etti Sanat Orkestrası mest etti

Türkiye en az yüz yıldır var olup olmama savaşımı veriyor. Türkiye’nin var olup olmama mücadelesinin eksenini ise aydınlanma savaşımı belirliyor. Aydınlanmacılar, bağımsızlıkçılar, Kemalistler dün de emperyalistlerin hedefindeydi bugün de. Doğrudan, mertçe, delikanlıca Kemalistlerin karşısına çıkamayanlar kumpaslarla, iftiralarla, türlü kalleşliklerle Kemalistlere saldırmaya devam ediyorlar. Bu saldırı Zekai Kolay’ın şahsında Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere, Aydınlara ve tüm Eğitim İş ailesine yapılmıştır.

Yüzlerce öğrenci yetiştirmiş tüm Tire’nin gönlünde taht kurmuş, yıllarca Tire Eğitim İş Sendikası Temsilcilik Başkanı olarak görev yapmış, Eğitim İş sendikasının mücadelesinin her alanında yer almış,  Zekai Kolay’a düzenlenen bu faşist saldırıyı kınıyoruz. Bugüne dek birçok gerici uygulamayı deşifre etmiş, kamuoyuna duyurmuş, yargıya taşımış, yani Eğitim-İş'e yakışır bir nefer olan Zekai Kolay’a geçmiş olsun diyor, kaba kuvvetin hiçbir gerçeği örtemeyeceğinin altını çiziyoruz. Vandalizme, zorbalığa, sokak serseriliğine, şehir eşkiyalığına geçit vermeyeceğimizi; yaşanan bu planlı ve alçakça saldırının da hukuken takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Kamuoyuna saygıyla.”

Editör: Ergün Çelik