Eski tip sürücü belgesinin yeni tip sürücü belgesiyle değiştirilme tarihi 31.12.2024 tarihinde sona eriyor. Vatandaşın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Tire İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Belirtilen tarihe kadar yenilenmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Eski tip sürücü belgesi olanlar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar belgelerini yenilemeleri durumunda 13 lira değerli kâğıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ödenmesi gerekmekte olup toplam ücret 15 liradır.
31 Aralık 2024 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuranlar, 2025 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kâğıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesi için başvurabileceklerdir.

Tire’nin yeni Emniyet Müdürü Levent Akkaya oldu Tire’nin yeni Emniyet Müdürü Levent Akkaya oldu

 Sürücü belgesinin yenilemek için;

* “ALO 199”, “NVİ Mobil Uygulama” veya “randevu.nvi.gov.tr”ya da“e-Devlet” projesi üzerinden randevu alınması gerekmektedir.

* Değerli Kâğıt Bedeli ile Vakıf Payı; PTT veya anlaşmalı Banka Şubelerince tahsil edilmektedir.

* Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, yetkili sağlık kuruluşlarına müracaat ederek "Sürücü Sağlık Raporu" alması gerekmektedir.

* Ayrıca son 6 ay içerisinde çekilen biyometrik fotoğraf da istenmektedir.

* Eski sürücü belgelerini yenilemek isteyenler, sürücü belgesini başvuru esnasında ibraz etmelidir.

Bu nedenle; başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurarak müracaatların yılın son günlerine bırakılmaması hususu vatandaşlarımıza duyurulur.

Editör: Ergün Çelik