Funda Pir CHP kurultay delegesi oldu Funda Pir CHP kurultay delegesi oldu

Ercan ÇELİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında, sokak hayvanları ile ilgili TBMM’de onaylanarak yürürlüğe giren yasa gündeme gelmiş, AK PARTİ’li meclis üyesi Abdülhakim Evin, yasayla ilgili detayları anlatarak, toplumun çoğunluğunun bu yasayı doğru bulduğunu, yasayı uygulamayan belediye başkanlarının hapis cezasına çarptırılacağını ifade etmişti. Bunun üzerine söz alan CHP Tire ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Veteriner Hidayet Petin, Evin’in sözlerine tepki göstermişti.

HaberTire tarafından haberleştirilen meclisteki hararetli dakikalar, Tire’de ve ülke çapında gündeme oturdu. Konuyla ilgili AK PARTİ’li meclis üyesi Abdülhakim Evin’den herhangi bir açıklama gelmezken, açıklama Tire İlçe Başkanı Kadir Uğurlu’dan geldi. Uğurlu, konuyu haberleştiren HaberTire Gazetesi’ni abartmakla suçlayarak, Hidayet Petin’in üslubunu sert bulduğunu ifade etti.

“BELEDİYELER, GÖREVLERİNDEN KAÇMAMALI”

“Yasayı bildikleri halde farklı yorumluyorlar.” Diyen Uğurlu, basın açıklamasında şunları söyledi; "Bu yasa, can dostlarımızın yaşam hakkını güvence altına alıyor. Yanlış anlamalara mahal vermemek için, yasada sokak hayvanlarının itlafı gibi bir madde bulunmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Amacımız, vatandaşlarımızın ve sokak hayvanlarının zarar görmemesi için uygun düzenlemeleri hayata geçirmek. Ancak bazıları, bu konuyu çarpıtarak bir bardak suda fırtına koparmaya çalışıyor, sanki tüm sokak hayvanları öldürülecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Belediye yönetimleri, bu konuda ciddi bir sorumluluk taşıyor ve görevlerinden kaçmamaları gerekiyor. Devletimiz de bu süreçte gerekli bütçeyi ayırarak belediyelere destek olacak."

İlgili meclis toplantısının tamamını bu bağlantıdan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=u5FKd-uuE3o

Editör: Ercan Çelik