Ercan ÇELİK

Deri piyasasındaki kriz sebebiyle, derinin toplama maliyetleri, satışından elde edilecek gelirin altında kalınca, her yıl belli başlı kurumlar tarafından paylaşılamayan kurban derileri bu yıl ortada kaldı. Türk Hava Kurumu deri toplamayacağını açıklayınca, kurban derileri de bazı sakatatlar gibi atık olacak. Çevre ve halk sağlığı için vatandaşların bu atıkları doğru koşullarda bertaraf etmesi büyük önem taşıyor.

Tire Belediyesi’nden kafe ve çay ocaklarına denetim Tire Belediyesi’nden kafe ve çay ocaklarına denetim

BELEDİYE, TEMİZLİK İŞLERİ BİRİMİNİ GÜÇLENDİRDİ

Kurban Bayramı boyunca yoğun bir mesaiye hazırlanan Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, deri toplanmayacağının açıklanmasının ardından temizlik birimini güçlendirerek, kurban atıklarının çevre ve halk sağlığını tehdit etmemesi için daha yoğun bir mesai harcayacak. Bayram boyunca hem araç hem de personel olarak ilgili birime takviye yapan Tire Belediyesi, herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için titizlikle çalışıyor.

BAŞKAN OKUROĞLU: “7/24 HİZMET VERECEĞİZ”

Başkan Okuroğlu, “Kurban Bayramı için tüm birimlerimizle hazırlıklarımızı yaptık. İlgili kurumlar, bu yıl kurban derilerini toplamayacaklarını belirttiler. Bu da kurban kaynaklı atıkların büyük oranda artması anlamına gelecektir. Bu gelişmeyi de hesaba katarak, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü, araç ve personel açısından güçlendirerek, bayram boyunca 7/24 hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu atıkların çevre ve halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde poşetlemeleri ve doğru koşullarda çöpe atmaları.” dedi.

Tem3

Tem2

Editör: Ercan Çelik