Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi’nden kafe ve çay ocaklarına denetim Tire Belediyesi’nden kafe ve çay ocaklarına denetim

Yaz mevsiminin başlangıcından bu yana ülke genelinde olduğu gibi Tire’de de çok sayıda orman yangını yaşandı. Bu yangınlar sonucunda geniş bir alanda hasar meydana geldi. Tire’deki mevcut ormanların yangınlara karşı korunması amacıyla harekete geçen Tire Belediyesi, yaz aylarının başlamasıyla birlikte, ilçe genelindeki ormanların çevresinde rutin temizlik yapıyordu. Bu çalışma kapsamında Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bugün Toptepe’de Atatürk Ormanı çevresinde temizlik yaptılar.

Orman çevresindeki manzara ise üzücüydü. Çevreye bırakılmış kağıt, plastik ve cam ambalajlar ekipler tarafından toplandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, orman yangınlarına karşı hayata geçirdiğimiz önlemler kapsamında bugün Toptepe'de Atatürk Ormanı çevresinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Özellikle ormanlarımızın çevresinde bıraktığımız plastik ve cam gibi atıklar, büyük yangınlara neden olabiliyor. Bu nedenle temizlik önemli bir adım olsa da, kalıcı çözüm kirletmemekten geçiyor. Doğamızı korumak hepimizin sorumluluğudur. Lütfen çevremizi temiz tutalım ve doğaya zarar vermemeye özen gösterelim. Hep birlikte daha temiz ve güvenli bir Tire için katkıda bulunalım.” Dedi.

Tem5

Tem3-1

Tem4

Tem2-1

Editör: Ercan Çelik