Ercan ÇELİK

 

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), kuruluşunun 30’uncu yıl dönümünü görkemli bir yemekle kutladı. TOSBİ binasındaki yemeğe, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Eski Tire Kaymakamı Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Programın açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler yaptı. Yatırımcılara teşekkür eden Gürler, “Nice 30 yılları hep birlikte kutlamayı diliyorum. TOSBİ’ye emeği geçen tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. TOSBİ’yi Yeşil Tire’ye yakışır şekilde yeşil organize sanayi haline getirdik.” Dedi.

İHRACAT HEDEFİ 500 MİLYON DOLAR

Kamu bankalarında düşük faizli konut kredisi hazırlığı Kamu bankalarında düşük faizli konut kredisi hazırlığı

TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, “Tire OSB, 91 fabrikası ve 7 bin 500 kişiye sağladığı istihdam ile Küçükmenderes havzasının üretim üstü haline dönüştü. 13 farklı ülkeden 17 yabancı yatırımcısı ile ülke ekonomisine önemli katkıda bulunuyor” dedi. 1994 yılında 4,1 milyon metrekarelik bir alanda kurulan TOSBİ’nin büyük başarıya imza attığını kaydeden Akdaş, “2023 yılında gerçekleştirdiği 350 milyon dolarlık ihracat ile Ege ekonomisinin önemli oyuncularından biri haline gelen TOSBİ, 2024 yılında 500 milyon dolar ihracatı hedeflemektedir. Bu başarı yalnızca geçmişte yapılan yatırımların bir sonucu değil, TOSBİ’nin gelecekte de vizyonunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

“İZMİR’İN İHRACATI İTHALATINDAN FAZLA”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ise Tire OSB’nin kuruluşundaki sancılı günleri anlattı. Doğruyu ortak akıl ile bulduklarını kaydeden Yorgancılar, “Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ekonomiyi engelleyen en önemli merkezler OSB’lerdir. Bugün İzmir 5 buçuk milyar dolar ihracatı ile ithalatından daha fazla potansiyele sahip bir il haine geldiyse bunun altında yatan gerçek OSB’lerin alt yapılarının tamamlanmış ve her birinin başarılı bir hale gelmiş olmasıdır. Bunlarla yetinmedik, Dikili, Bayındır, Kınık gibi birçok ilçemizde de tarıma dayalı OSB’ler kurduk. Ne yazık ki arsa fakiri bir il konumundayız. Yeni arsa yaratmakta oldukça zorluk çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN OKUROĞLU, SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, “1864 yılında ilçemiz belediyeciliğe kavuşuyor. Bugün 30 ilçenin ilk kurulan belediyesiyiz. Bundan 160 yıl önce. 30 yıl önce yatırım amacıyla bu bölgeye gelip yatırım yapan ve halen daha bu yatırımlarını sürdüren değerli sanayicilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugüne kadar, hayatta olan, olmayan birçok kişiye, ilçemize ve ülke ekonomimize katkılarından dolayı, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemiz birçok badireden geçiyor olabilir. Özellikle pandemi, depremler sebebiyle yaşanan finansal krizler olabilir ama ilçemizde ne mutludur ki böyle bir organize sanayi bölgesine sahibiz.” Dedi.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU: “BAŞARI VARSA EKİP İŞİDİR”

Eski Tire Kaymakamı ve şu anda Esenyurt Kaymakamı olan Fatih Çobanoğlu, “Naçizane bu 30 yılın 4 yılında azıcık bizim de katkımız olmuştur diye düşünüyorum. Çok güzel projelere birlikte imza attık. Güzel işler yaptık. Planlamalar yaptık. O planladığımız şeylerin de bugün yapılıyor olmasından çok büyük mutluluk duydum. Bir yerde başarı varsa bu bir ekip işidir. Başarısızlık varsa da yine ekip işidir. Biz burada güzel işler yaptık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonrası için de Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin yolu bahtı açık olsun. İnşallah bundan sonra da çok güzel projelere imza atacaklarına canı gönülden inanıyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından 30’uncu yıl pastası, TOSBİ yöneticileri ve davetliler tarafından kesildi. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren davetliler, birbirinden güzel şarkılarla gece boyu eğlendiler.

Tospi4

Tospi3

Tospi2

Editör: Ercan Çelik