Tire’de 15.500 öğrenci ders başı yaptı Tire’de 15.500 öğrenci ders başı yaptı

Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislere kalifiye eleman yetiştirmek üzere 2 yeni alan açtı. Yeni eğitim öğretim döneminden itibaren faaliyete geçecek olan alanlarda öğrencilere plastik teknolojileri ve endüstriyel otomasyon alanlarında eğitim verilecek. Buradan mezun olan öğrenciler Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikalarda istihdam edilecek.  

PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI

Plastikler esnek, dayanıklı ve rahat biçimlendirilebilir olmaları nedeniyle vazgeçilmez materyal olarak endüstri de kullanılmaktadır. Rahat biçimlendirebilme, elektrik yalıtım hususiyetiyle ve kıvılcım almayacak biçimde olabilme özellikleri ile plastikleri günlük hayatta daim bir şekilde elverişli biçimde kullanılabilir. Ülkemizin coğrafi konumu olarak Türk plastik sanayisinin dış satımı gitgide yükselmektedir. Türk plastik materyelleri dünyada birçok ülkeye gönderilmektedir. Plastiklerin, her türlü stabil tüketim gereçleri, borular, mobilyalar, tekstil ürünleri, otomotiv parçaları, ambalaj malzemesi, ayakkabı, orijinal donanım parçaları vb. yaygın yararlanma alanı bulunmaktadır.

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON ALANI

İleri teknolojiyi kullanan üretim ve hizmet sektörlerinde; üretim cihazları, kontrol cihazları, robotların devreye alınması, işletilmesi, bakım-onarımlarının yapılması, geliştirilmesi, programlanması ve işletme şartlarına uygun otomasyon sistemlerinin (elektrik, elektronik, mekanik, programlama vb.) tasarlanması, kurulması ve uygulanması Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanının çalışma alanıdır. Mesleği icra eden kişiler; makine parçaları arasındaki ilişkiyi görebilen, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, bilgisayar programlama yapabilen, sistematik ve planlı çalışabilen, yeniliklere açık, rutin işlerden sıkılmayan, dikkatli ve tedbirli, grup çalışmalarına, teknolojide ki değişimleri yakından takip eden bireyler olmalıdır.

Whatsapp Görsel 2024 08 27 Saat 12.47.59 Eaa77343

Editör: Ergün Çelik