EN MÜHİM VE FEYİZLİ VAZİFEMİZ MİLLİ EĞİTİM İŞLERİDİR.
Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur.
                                                  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK (1922)
Sayın; Mehmet DEMİREZER (Tire Kaymakamı)
        Değerli kaymakamım, kaleme aldığım bu konuları öncelikle yüz yüze görüşmek öncelikli tercihimizdi ancak, galiba mesai yoğunluğunuzdan olacak ki bu fırsatı yakalayamadık ve bu fırsatı yakalayamamakta bizim bir kusurumuz varsa affola. Ülkelerin kalkınıp, gelişmesinde eğitimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Uzun yıllardan bu yana İlçemiz Eğitim hayatında baş gösteren sorunlar artık alışılmış çaresizlik haline gelmekle birlikte her yıl üzerine yeni yeni sorunlarda eklenmekte ve dolaylı olarak bu sorunlar öğrenciden, veliye, öğretmenden, tüm eğitim çalışanlarına etkilemektedir. Bu sorunlarda hükümet politikalarının payının büyük olmasıyla birlikte, çözüm noktasında idarelerin inisiyatif kullanamaması yâda taraflı tutum içine girmesi de ayrıca sorun oluşturmaktadır.
        2008 yılından bu yana İlçemiz Güneydoğu dağ köylerinin öğrencilerini bir merkeze toplayıp Eğridere, Başköy, Eskioba, Büyükkale, örneğindeki gibi Merkezi bir okulda öğrenim görmesi için bizzat Eğitim İş Kolu sendikası olarak mücadele vermekteyiz. Ancak bu bölgeden Şehir Merkezine taşınan öğrenci sayılarının yukarıda bahse konu okul mevcutlarından fazla olmasına rağmen yetkililerce herhangi bir adım atılmamış, o bölgeye Taşıma merkezi okul yapılması için bir çabada bulunmamıştır. Aksine o bölgeye böyle bir okul yapılmaması için özel çaba sarf edilmiştir. Yer yer 44 Kilometreye bulan mesafelerden ve yaşları 06 ila 14 arasında değişen çocuklarımız fiziki olarak yetersiz, tehlike arz eden yollardan şehir merkezindeki okullara taşınmaktadır. Bu durum bu çocuklarımıza bir zulümdür ve Eğitim öğretim açısından büyük bir sorundur. 
        Öte yandan Taşıma yoluyla Eğitime Erişim yönetmeliği gereği bu yıl İlçemizdeki birçok köyümüzün öğrencisinin taşımasından devlet vazgeçmiştir, bu durumun Sosyal Devlet ilkeleriyle taban tabana zıtlık teşkil eden bir sorun olmasına rağmen hükümet politikasının yanlışlığından kaynaklanan bir sorun olması nedeniyle Yerel İdarelerin bu konuda yapabileceği pek bir şey bulunmadığının farkında olmamızla birlikte idarenin planlamadaki yanlışlığını da görmezden gelemeyiz. Örneğin Mahmutlar Kırsal mahallesinin çocuklarına planlamada Tire Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokuluna adres gösterilmiştir, oysa İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği öğrencilerin ikametlerine en yakın okulda öğrenim görmesi gerekmektedir. Mahmutlar kırsal mahallesine en yakın ve açık durumda olan okul ise Eskioba İlköğretim Okuludur. Buradaki idarenin inisiyatifi ve planlaması mevzuata aykırıdır. Bu konudaki bir başka çifte standardın altına Eğitim İdaresi imzasını hiç çekinmeden atmış durumdadır. Çiniyeri Kırsal Mahallemizin çocukları önce mevzuat gereği taşıma kapsamından çıkartılmış ancak daha sonra güvenlik gerekçesiyle taşıma kapsamına alınmıştır burada idarenin çözümü yerinde bir çözümdür ancak Çiniyeri kırsalındaki durumun bire bir aynısı diğer taşıma kapsamından çıkartılan kırsal mahallelerde de mevcut olmasına rağmen bu formül diğerlerinde uygulanmamıştır ve bu bir çifte standarttır, insan ayrımıdır.
        Eğitimin çalışanları vardır ve eğitim ortamlarını her gün fiziki olarak Eğitim-Öğretime hazırlarlar bunlar Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan Hizmetli Personellerdir. Yasal Çerçevede kendilerine verilen görevlerini en iyi şekilde yaparlar. Ancak Doğal Gaz bağlanmayan okullarımızda bu personele Ateşçi Belgesi olmamasına ve tecrübesi olmamasına, kadrosu müsait olmamasına rağmen Kalorifer yakım işi verilmekte, verilmeye çalışılmaktadır. Malumunuzdur ki kalorifer yakım işi ehli ve yetkilisi tarafından yapılmazsa kalorifer olmaktan çıkar adeta bir BOMBA olur. Bu iş sorumluluk, yetki ve ehliyet gerektiren bir iştir. Bu konuda Eğitim idaresinin daha hassas davranması gerekmektedir. Aksi takdirde bütün sorumluluğu üzerlerine alan bir evrak imzalayıp Hizmetli arkadaşlara vererek bu işi yaptırmaları gerekir. Bunun dışındaki zorlamalar İş Barışını bozucu nitelik kazanır ki bunu hiç birimiz istemeyiz.
        Her yıl olduğu gibi bu yılda Ortaöğretim Taşıma İhalesi zamanında yapılmamış ve 2016-2017 Eğitim öğretim Yılı başlayalı dört(4) hafta geçmesine rağmen Kırsal Mahallelerimizdeki taşınması gereken öğrencilerimiz kısıtlı imkânlarıyla okullara gidiş geliş yapmakta ve yemek giderini karşılayamadıklarında öğle öğününden vazgeçmektedirler. Çeşitli bahaneler sunarak Ortaöğretim Taşıma ihalesini geciktirmenin aslında idarenin işleyişindeki bürokratik engelden gayrı hiçbir bahanesi yoktur, Çünkü buradaki bahanelerin hepsi İlköğretimdeki Taşıma ihalesi içinde geçerlidir ve İlköğretim Taşıma İhalesi tüm bu bahanelere rağmen zamanında yapılabiliyorsa Ortaöğretim Taşıma İhalesi de gayet tabi yapılabilir.
         Bir başka husus da İlçe Milli Eğitim İdaresinin neye göre tespit ettiği henüz anlaşılamamış bir kısım Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Masa başı işlerde istihdam ederken, anlaşılamaz bir şekilde diğer bir kısım Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelini asıl kadrolarında istihdam etmeye devam etmektedir. Bu da iş barışı yönünden tehlikeli bir boyuta doğru sürüklenen sorun olmaya aday bir durum olarak önümüzde durmaktadır.
        Sorunlardan bir an önce arındırılmış bir ilçede yaşamak en büyük arzumuzdur. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiniz inancıyla esenlikler diler, saygılar sunarım. 19.10.2016